Tel: 0523-121 00

Johan Oxby föreläste på Elos Trainer-event

Johan Oxby

BDsc Johan Oxby, Team Oxby Foto: Marie Gustavsson Elos Medtec

Tandtekniker Johan Oxby fick den stora äran att presentera TVG-Dentaltekniks och Tandvårdsgruppens unika koncept för Elos Medtecs säljpartners från hela världen. Eventet Train the Trainer 2018 gick av stapeln 4-5 september hos Vann spa och hotel, i Lysekils kommun. På plats var Elos Medtec säljare och säljpartners från bland annat Belgien, Irland och Japan. Även de nordiska länderna Danmark, Sverige och Norge var representerade. En blandning av nationaliteter som närvarade för att lyssna och lära.

Det digitala arbetsflödet

Presentationen påbörjades med en kort historik kring Gullmarsfjorden och staden Lysekil, västkustens pärla. Via en gruppbild på Team Oxby nåddes huvudämnet: Hur klinik och inhouse laboratorium samarbetar och arbetar med den digitala tekniken i vardagen. Kontaktvägen mellan tandtekniker, tandläkare samt patient är kort, från första patientundersökningen, till skapandet i laboratoriet och sedan återkopplingen genom utprovning tillsammans med slutanvändaren, patienten.

Tekniken används också för att renovera Cresco acrylbroar. Då scannas patientens bro på morgonen, och i slutet av arbetsdagen monteras den renoverade bron i patientens mun. Därefter görs en fullvärdig kopia av bron, denna gång helt i Zirkonium, så att bron får ökad hållfasthet. Konceptet som har utarbetats i Team Oxbys verksamhet beskrevs och visades med bild och film. Bilderna visar en bro före och efter renovering. Mer finns att läsa på länkarna nedan.

 

Faktaartiklar

Tidigare i år presenterades två faktaartiklar. En handlar om Elos beslut att ta in Cresco System TI in i framtiden med Cresco version 2.0, med  Elos accurate Ti hybrid base solution. Läs artikeln här.
Den andra artikeln är en kort intervju med Johan Oxby om det digitala arbetsflödet för att uppgradera och kopiera äldre Cresco CoCr-akrylbroar till ett nytt och modernt material, Zirkonium.

Länkar till Elos medtec artiklar:

Teamet tackar Elos och Mattias Thorell från Elos Medtec för att vi blev inbjudna och fick presentera vårt digitala koncept!

 

Kommentera

Öppettider

Månd, onsd-fred. 08.00-14.00
Tisdagar 13.00-19.00
Välkomna!

Labbet är Trioscertifierat

Vårt dentallabb är trioscertifierad

Dela gärna sidan!

Hitta hit & adress

Tandvårdsgruppen
Valbogatan 52
453 34 LYSEKIL, Sweden

Gratis parkering finns inne på gården.

Google Map


Jag vill registrera mig!

Vill du bli patient hos Tandvårdsgruppen? Då går det fint att registrera sig här på hemsidan. Hjärtligt välkommen till oss!

Aktuellt