15 december, 2017 in Aktuellt, Om labbet

Inspirationskväll

Johan i arbete med tandframställning via digitala filer

Under hösten har vi genomfört en inspirationskväll för tandvårdskliniker i vårt närområde. Det blev en välbesökt kväll med ett fullspäckat schema för hela tandvårdsteamet. Alla inbjudna träffades i TVG-Dentaltekniks och Tandvårdsgruppens lokaler i Lysekil. I samarbete med Ivoclar Vivadent, 3shape och Forstecdental fördjupade vi oss i kvällens ämne som var Det digitala flödet. Alltså vägen från att man digitalt scannar av patientens hela tanduppsättning, kan titta på den i en dator och se exakta mått. Och därifrån tillverka till exempel en bro för patienten, i rätt mått och med exakt färgton. Patienten slipper klibbiga tandavtryck och de nya tänderna får exakt passform. Så arbetar Tandvårdsgruppen och TVG Dentalteknik idag.

Efter lite mat och mingel var Stefan Adolfsson från Ivoclar Vivadent först ut med att med stor entusiasm upplysa åhörarna om tekniker, materialval och Ivoclars färgtagningsteknik.

TVG Dentalteknik Johan Oxby
Johan Oxby i arbete med tandframställning via digitala filer

För informationen om cementering stod cementeringsexperten Malin Karlsson, även hon från Ivoclar Vivadent. Hon meddelade bland annat om att det nu finns en app och webbsida som går att använda som ett bra verktyg och komplement vid cementeringen, nämligen deras cementeringsguide.

Trios terminalEfter en kortare bensträckare och några droppar kaffe gick vi vidare till Marianne Carlbarks från 3shape för en presentation av deras orala scanner, TRIOS. När vi sett hur scannern fungerar, var det så dags att se hur vi i dagsläget använder oss av TRIOS:en i vårt dagliga arbete.

Tandläkare Fredrik Oxby och tandsköterska Katarina Johansson tog därför med oss in i behandlingsrummet och demonstrerade ett verkligt fall på patient och avslutade med att cementera det färdiga arbetet på nöjd patient.

Här kan ni ser hur en scanning går till:

Vi vill tacka alla inblandade för en mycket trevlig kväll och ser fram emot framtida inspirationskvällar!
No Comments

Lämna ett svar

Genom att surfa på denna hemsida samtycker du till vår integritetspolicy (GDPR).
OK