löständer vid sängHar du av någon anledning blivit av med en tand kan vi sätta in en ny. Detsamma om du har flera luckor. Med den nya tekniken är tillverkade tänder väldigt verklighetstrogna. Dessutom är tänderna slitstarka. De tillverkas i zirkonia, ett vitt material.

Du minns säkert löständer från dina mor- och farföräldrar. Numera väljer de allra flesta att göra fasta tänder istället. Handlar det om en tand väljs krona eller implantat – det beror på om roten är frisk eller ej och på tandens position i munnen. Vi rekommenderar metod utifrån situationen i just din mun. Målsättningen är alltid att behålla mest möjligt av dina naturliga tänder och rötter.

Är alla tänder närmast tandluckan oskadade och roten är borta är ett implantat bästa lösningen. Är det istället flera tänder bredvid varandra som ska ersättas används kronor om rötterna finns kvar. Är rötterna borta är bro ofta en bra lösning.

Bron sätts fast permanent och fästs i närliggande tänder. Med hjälp av den nya datortekniken kopieras dina tänder exakt och bro-tänderna får rätt färg och form.

Brygga eller bro kallas det beroende på hur många stödtänder vi använder för att sätta fast konstruktionen. I vardagligt tal är brygga och bro samma sak.

Vi arbetar alltid utifrån regeln att behålla din mun så intakt som möjligt och hålla dina egna tänder friska så länge som möjligt.

Förr drog man ut tänder mycket mer frekvent än vi gör idag. Har du förlorat tänder tidigare i ditt liv? Vi är mycket duktiga på att återställa tuggfunktion, estetik och komfort. Fråga oss gärna!

[divider]

Kostnadsförslag

siffror tandläkarkostnadNär du besöker oss går vi tillsammans igenom de olika behandlingsalternativ som finns. Tandläkaren berättar plus och minus med varje och du får ett skriftligt kostnadsförslag. Du får en rekommendation, sedan är det du som väljer ut behandlingen. Behandlingen kan sedan utföras i din önskade takt och vi kan hjälpa till med en betalningsplan.

 

Kostnadshjälp

SpargrisVi hjälper dig också att se över vilka former av kostnadshjälp som finns för din situation. Många gånger finns pengar att hämta via hemförsäkringen. Prata med oss först så ansökan blir rätt.

[divider]

En ny krona – hur går behandlingen till?

krona illustrationVi gör behandlingen under två besök och totalt tar behandlingen normalt cirka två veckor. Vi tar en digital röntgenbild och undersöker sedan din mun för att se att tandområdet är friskt. Vi bedömer också färgen på tänderna runt luckan så att den nya tanden får rätt färg. Efter scanning skapar laboratoriet din nya tand i zirkonia som är ett vitt, mycket starkt material. Cirka två veckor senare är den klar att monteras fast. Luckan i tandraden blir ett minne blott.

Kräver tanden extra vård?

Din nya tand är lika slitstark som dina egna tänder och kommer med vanlig tandskötsel att “leva” länge. Tandköttet kan vara lite ömt de första dagarna och behöva lite vila.

[divider]

Löständer?

Kvinna med äppleAnvändandet av löständer har minskat radikalt men fortfarande går många kvar med löständer. Kanske i onödan när det finns hjälp att få. Att fästa protesen med konstgjorda rötter av titan är en säker och beprövad teknik för att återfå tuggfunktionen och komforten.  Man slipper skavet, man slipper rädslan att tappa sina tänder och man får bättre självkänsla. Prata med oss så ger vi dig råd och beskriver vad som behövs för att du ska nå dit.