TVG Dentalteknik loggaVi önskar dig som arbetar i tandvården välkommen till dentallaboratoriet TVG Dentaltekniks sidor.

Laboratoriet är ett full-service-laboratorium och vi levererar till tandkliniker i Sverige och Norge. Dentallabbet erbjuder hela skalan från analogt till digitalt när det gäller tandtekniska konstruktioner. Oavsett arbetssätt på er klinik får ni tillgång till hela frästa fullanatomiska implantatkonstruktioner i Zirkonium till lasersintrade pelare i Co-Cr. Inget är för litet, inget är för stort!

Vi har mångårig erfarenhet inom Cad/Cam teknik och vi strävar efter att ligga i framkant gällande kunskap. Under 2015 köpte vi två toppmoderna fräsar och vi investerar regelbundet i ny teknik. Vi är öppna för nya material och arbetar med innovativa metoder.

TVG-Dentaltekniks inriktning är att framställa datorframställda och frästa konstruktioner i fullanatomi i fullkeramiska material. Materialen är inerta och vävnadsvänliga. Vi gör allt inhouse, så det är full transparens och du har full kännedom om vad din produkt innehåller. Du får svensk kvalitet och dessutom kort frakttid.

Medan din beställning konstrueras håller vi regelbunden kontakt med dig som beställare. Vi har hög servicegrad och kvalitetssäkrar i alla led. Du får glädje av vår erfarenhet av tandtekniska utmaningar och våra innovativa lösningar.

Den digitala tekniken ger dig en produkt med god estetik och hög precision i hållbara, moderna material. Visionen var att skapa en individanpassad produkt som är repeterbar när det gäller både kvalité, funktion och estetik. Det har vi idag!

Vi hjälper er igång

Om ni inte använder intraoral scanner idag, eller saknar kunskapen internt, kan vi hjälpa er att komma igång. Är ni redan igång kan vi vara en kunnig och rutinerad samarbetspartner. Vi har rutin på alla de ledande systemen inom intraorala scanners.

Trios-lab

Vi arbetar med 3shape och är ett Trios Ready Lab. Vi kan ta emot era digitala avtryck direkt online. Vi kan också avläsa ert analoga avtryck i vår 3shape labbscanner, och därefter leverera en digitalt framställd tandkonstruktion. Läs mer om vårt Triosarbete här.

Patientnärhet

Sedan 2013 sitter vi i toppmoderna lokaler i Lysekil. I samma hus finns Tandvårdsgruppen, vilket ger oss nära kontakt med patienter och inprovning av konstruktioner. Den kunskapen får våra kunder nytta av.

Kontakta labbet

Telefon direkt: +46 (0)735-26 41 73
Telefon växel: +46 (0)523-121 00
Fax: +46 (0)523-151 50
E-post: johan.oxby @ tvg.nu

Adress: TVG Dentalteknik
Valbogatan 52, 453 34 Lysekil

Ramavtal med

Västra Götalandsregionen

Vi är leverantör inom tandtekniska tjänster förutom odontologi. För att göra avrop vänligen kontakta Johan Oxby eller sänd in din beställning. Här hittar du rekvisitionsblanketten.

Avtalsperiod: 2017-02-01 – 2019-01-31

Kontaktperson: Johan Oxby

Tel. direkt: +46 (0)735-26 41 73
Tel. växel: +46 (0)523-121 00
E-post: johan.oxby @ tvg.nu

Johan Oxby tandtekniker Lysekil

Hur arbetar vi?

Avtryckstagning – Digitalt och analogt!

TVG-Dentalteknik arbetar med Trios 3shape och vi tar även emot digitala avtryck från alla de ledande systemen inom intraorala scanners på marknaden, till exempel Itero och Sirona. Ni som inte har en intraoral scanner kan ta del av det digitala flödet med hjälp av ett analogt avtryck, som vi avläser i vår 3shape labbscanner. Därefter kan vi leverera en digitalt framställd tandkonstruktion.

Den digitala tekniken ger flera fördelar:

[one_half]

[custom_list style=”list-2″]

  • Perfekt passform och perfekta kontaktpunkter
  • Bättre ocklusion, vilket sparar inslipningstid.
  • Tandanatomiskt korrekt
  • Kortare behandlingstid

[/custom_list]

[/one_half] [one_half_last]

[custom_list style=”list-1″]

  • Fullt reproducerbar
  • Full spårbarhet
  • Inerta material
  • Klimatsmart med precision!

[/custom_list][/one_half_last]

Material vi använder

Här kan du se en lista över de material och fräsar vi använder

Rekvisition

Vill ni beställa så vänligen använd denna rekvisition (pdf). Skriv ut och bifoga med er tandbeställning.

Prislista och leveranstider

Här kan ni se våra leveranstider och prislista. (Pdf. Öppnas i nytt fönster).

Välkommen att kontakta oss med era frågor och beställningar.

Hitta oss på 3Shape

Finn och kontakta oss på 3shapecommunicate.com och koppla upp er mot oss.
Vår 3Shape Communicate e-mail är: johan.oxby @ tvg.nu  (utan mellanslag)

Mer om Trios och digitala avtryck

Tvg Dentalteknik är trioscertifieratJag vill veta mer om Trios och arbetet med den digitala tekniken.

Skrivet om labbet

[udesign_recent_posts title=” ” category_id=”43″ num_posts=”1″ post_offset=”1″ num_words_limit=”13″ show_date_author=”0″ show_more_link=”0″ more_link_text=”Läs mer” show_thumbs=”1″ thumb_frame_shadow=”1″ post_thumb_width=”60″ post_thumb_height=”60″]

Tylösandsdagarna

Vi föreläste på Tylösandsdagarna 2015 om Digital teknik i våra händer. Dental24 intervjuade oss efteråt om fördelarna med en digital vardag på en klinik. (öppnas i nytt fönster).