Tel: 0523-121 00

Läkarvillans arkitekt uppmärksammas

Alf Olsson, Läkarvillans arkitekt, har nyligen uppmärksammats med ett porträtt i  Bohusläningen. Trevligt tycker vi. Vi hyllar gärna vår duktiga arkitekt.

– När vi byggde om Läkarvillan var det viktigt för oss att använda lokala leverantörer, säger Tandvårdsgruppens VD Gert Oxby. Alf är verksam i våra trakter sedan länge och har sitt kontor i Torreby, så det är nära. Han har ritat hus åt oss förut och vi ville gärna ha honom i teamet för vår ombyggnad.

Arkitekt Alf Olsson

Arkitekt Alf Olsson

Alf Olsson har arbetat med arkitektur sedan han var 16 år. Han startade på ett arkitektkontor i Uddevalla och utbildade sig sedan i Göteborg.  Det dröjde inte många år innan Alf och en kollega startade egen arkitektfirma. Därefter har det rullat på med uppdrag både nära och fjärran.

tandläkare Gert Oxby lysekil

Tandläkare Gert Oxby.

Hjärtat finns dock kvar i Bohuslän och sju gånger har Alf Olsson fått pris för olika byggnader han ritat här. En av dem är Läkarvillan, byggnaden som Tandvårdsgruppen finns i.

Priset var Lysekils kommuns byggnadspris 2015. Kommunens tjänstemän plockade ut fyra värdiga byggnader och sedan fick Lysekilsborna rösta. Alf fick nästan 90 procent av rösterna.

I Sotenäs kommun ligger fyra prisbelönta villor;

  • ett kaptenshus i Hunnebostrand
  • Blå bands fastighet på Smögen som byggdes om till bostad
  • huset i klippskrevan i Hunnebostrand, nybygget i Hunnebostrand som handikappsanpassades
  • i Grebbestad fick ett hus på Östra Långgatan Prinsarnas pris, villan på Kolvik i Uddevalla belönades med kommunens pris.

Läs gärna mer om Alf Olsson i Bohusläningens reportage, där han även resonerar om hus och havsutsikt. Reportaget är skrivet av Marie Corneliusson.

 

Kommentera

Öppettider

Månd, onsd-fred. 08.00-14.00
Tisdagar 13.00-19.00
Välkomna!

Labbet är Trioscertifierat

Vårt dentallabb är trioscertifierad

Dela gärna sidan!

Hitta hit & adress

Tandvårdsgruppen
Valbogatan 52
453 34 LYSEKIL, Sweden

Gratis parkering finns inne på gården.

Google Map


Jag vill registrera mig!

Vill du bli patient hos Tandvårdsgruppen? Då går det fint att registrera sig här på hemsidan. Hjärtligt välkommen till oss!

Aktuellt