5 december, 2016 in Tandvårdstips

Vitare tänder med snabb putsning

tänder missfärgning kaffe

Visste du att en enkel blästring med salt hos tandläkaren snabbt får dina tänder vita igen?  Både te och kaffe missfärgar tänderna över tid och kan göra dem lite sträva. Men det är lätt åtgärdat!

tänder missfärgning kaffe teBlästringen tar bara några minuter, är helt smärtfri och kan lätt göras när du är på din vanliga årskontroll eller halvårskontroll. Faktiskt känns det lite grann som trolleri, för inte ens gnuggande behövs. Det påminner lite om en högtryckstvätt, man bara sprutar och så blir det rent. Tandläkaren sprutar med en vattenlösning, som innehåller mycket salt. Saltkristallerna i vattnet putsar rent tänderna från påläggningar. Känslan i munnen är att vattnet är väldigt salt, i övrigt känns det inte alls.

 

Behandlingen tar någon minut per käke. Sen känner man tydlig skillnad på tänderna, som blivit glattare … både på framsidan och baksidan … och en titt i spegeln visar att de är vitare.

Metoden heter saltblästring och är mycket skonsam. Den är dessutom mer effektiv än den traditionella putsningen, som sliter lite mer på emalj och tandhalsar. Innan tandläkaren startar får du ett skyddande papper över bröstet, så att inga saltdroppar stänker på dina kläder. Och du får tipset att blunda, så du slipper stänk i ögonen.  Tandsköterskan suger upp vattnet allt eftersom så det blir inte obehagligt. Och vilken skön känsla när tänderna känns extra rena!

 
No Comments

Lämna ett svar

Genom att surfa på denna hemsida samtycker du till vår integritetspolicy (GDPR).
OK