4 maj, 2015 in Företagsnytt

Tvg föreläser om digitala arbetssätt

Tandläkare lysekil team oxby tandvårdsgruppen
Tandläkare Fredrik Oxby pratar igenom en röntgenbild tillsammans med patienten.

Tandvårdsgruppen har fått i uppdrag att föreläsa på en nationell konferens för tandläkarteam. Under tre dagar ska tandläkare, specialister och tandtekniker se närmare på den digitala tekniken och hur den används i tandläkarens vardag.

oxbytrioDet är Svensk Förening för oral protetik (SFOP) som samlar kåren på Tylesandsdagarna, en årlig konferens i september. Protetik är tandläkarspråk för att skapa broar och kronor, och konferensen brukar vara välbesökt. Årets ämne är ”Digital Protetik – från teori till praktik”. Det är ett högaktuellt ämne eftersom tandläkarkåren nu står inför valet att ta steget över till digitalt arbetssätt. Tandvårdsgruppen tillhör de kliniker som redan gjort det och Gert Oxby tillsammans med Fredrik och Johan Oxby från oss kommer att föreläsa i ämnet “Digitala avtryck i våra händer”.

 

Så här beskriver SFOP valet av årets tema: 

Årets tema ”Digital Protetik – från teori till praktik” syftar till att dels blicka in i framtiden men också att faktiskt få beskrivet hur tekniken används i vardaglig protetik redan idag. Vi har alla säkert olika erfarenheter kring digital protetik och tanken med konferensen är att var och en kan lämna dagarna med någon idé eller inspiration att ta med sig hem till den egna verksamheten. Vi är alla byggda lite olika när det gäller att tillgodogöra sig ny teknik; vissa kollegor tar snabbt till sig nyheter och omsätter dem i klinisk vardag medan andra förhåller sig mer avvaktande till ny teknik och håller kvar det konventionella sättet att arbeta. Årets möte har givetvis som ambition att täcka in båda dessa förhållningssätt och torde dessutom attrahera hela tandvårdsteamet.
No Comments

Lämna ett svar

Genom att surfa på denna hemsida samtycker du till vår integritetspolicy (GDPR).
OK