30 december, 2020 in Aktuellt

Nyårshälsning till våra patienter

nyårsfyrverkeri

Kära patienter och medmänniskor,
vilket annorlunda år det har varit. En ny verklighet och tvära kast flera gånger under året för oss alla. Vi har fått ändra våra vanor, bli försiktiga och mindre sociala och även börjat tänka på varandra som ”faror”. Samtidigt har vi sett och stöttat varandra som medmänniskor och vänner i år. Vi har använt telefonen och fått mer tid till ett nära samtal. Vi har också setts på nya sätt; via digitala videosamtal och även umgåtts utomhus. Samtidigt som många av oss saknat att umgås nära med barnbarnen.

På Tandvårdsgruppen ställde vi tidigt om till ökade smittskyddsrutiner. Vi ändrade också våra öppettider. Vi ringde våra patienter i riskgrupp, rådgjorde och lade upp en individuell tandvårdsplan med dem, för icke-besöks-perioden. Tandvårdskliniker är vana att tänka risk- och smittoeliminering och vi kunde ganska lätt ställa om. Vi lade även till extra skyddsåtgärder. I personalen kom vi överens om att inte gå på restaurang, varken privat eller tillsammans, för att minska risken för smitta.

Före sommaren var vi tillbaka på full öppettid igen och fortsatte både med årskontroller, ordinarie behandlingar och akuta. Och så arbetar vi på. I höst har vi begåvats med en ny tandsköterska, Helena Andreasson, som flyttat till Lysekil med sin familj. Hon efterträder Vickie Claesson som valt att börja arbeta närmare sin hemort. Vi önskar dem båda varmt lycka till.
I höst har vi också lagt till en ny rutin. Vi har tillgång till covid-19-testkit och hela personalen testar sig regelbundet, för patienternas och vår egen säkerhet.

Slutet av 2020 och vi blickar framåt

Vi har nu levt under oket med coronaviruset en längre tid. De flesta verksamheter i samhället har nu goda rutiner för att hantera pandemisituationen.
Under december kom en efterlängtad julklapp till alla som är 70+. Denna grupp är inte längre riskgrupp och särbehandlas inte längre baserat på ålder. Under året har Diskrimineringsombudsmannen fått in flera anmälningar om åldersdiskriminering, och med rätta tycker vi.

– Nu behöver 70+ inte ljuga om sin ålder längre, nu kan ni säga att ni är 70 år, säger Gert lite skämtsamt. Nu kan ni med gott samvete vårda era tänder hos tandläkaren igen. Äldre tänder behöver mer omtanke och omvårdnad för att behålla sin tandstatus, så vi ser fram emot att träffa våra patienter igen.

Första veckan i januari har vi lite helganpassade öppettider och från 7 januari har vi ordinarie öppettider igen. I mellandagarna vårdar vi de patienter som får akut ont och parallellt förbereder vi kliniken för det nya året.

Vi ser fram emot att träffa alla våra patienter under 2021 och passar på att önska er avkopplande helgdagar och ett riktigt Gott Nytt Bättre År!

Gert Oxby med personal

nyårsfyrverkeri
No Comments

Lämna ett svar

Genom att surfa på denna hemsida samtycker du till vår integritetspolicy (GDPR).
OK