30 december, 2020 in Aktuellt, Tandvårdsnyheter

70+ inte längre riskgrupp

tandvård för pensionärer

Alla som är över 70 år har fått en särskild julklapp från FoHM, som tagit bort 70+ som riskgrupp.

tandvård för pensionärer– Nu behöver du inte ljuga om din ålder längre, nu kan du säga att du är 70 år, säger Gert Oxby lite skämtsamt. Trots de dystra tiderna finns därför saker att glädja sig åt.

Nu kan du röra dig fritt utanför ditt hem om du är frisk. Du särbehandlas inte längre pga ålder, nu gäller samma regler för dig som för resten av svenska folket. Håll i, håll ut, håll avstånd och att följa aktuella rekommendationer. Viktigast av allt för er som tvingats till ett uppehåll i sina behandlingar: Det är nu fritt fram att gå till både doktor och tandläkare så länge man är frisk från coronasymptom och inte har minsta snuvighet.

Du kan nu tryggt vårda dina tänder hos oss och få hjälp med dina tänder på ett planerat sätt. Tandvården har under pandemins gång lärt sig mycket om hur man hanterar patientomhändertagande apropå smittskydd, och vilka tandgrupper som påverkas mest av ett avbrott i vården. Äldre tänder kräver mer omtanke och omvårdnad för att behålla sin tandstatus. De påverkas ganska mycket när det blir ett uppehåll i vården.

– Det är viktigt att ta hand om sina tänder även i kristider, säger Gert Oxby. Tänk på att dina tänder mår bra av regelbunden omvårdnad och då behöver minst vård per gång. Ju tidigare upptäckt, desto bättre prognos och desto mindre ont både för dig och plånboken.

Vi ser fram emot att ta hand om dig och dina tänder igen, och önskar dig varmt välkommen till kliniken. Alla på Tandvårdsgruppen coronatestar sig regelbundet för ökad trygghet. Du kan boka tid på hemsidan eller ring oss på 0523-121 00 med dina frågor och bokning.

Varmt välkommen!

Team Oxby på Tandvårdsgruppen Lysekil
No Comments

Lämna ett svar

Genom att surfa på denna hemsida samtycker du till vår integritetspolicy (GDPR).
OK