12 januari, 2015 in Om labbet

Emmy har hittat drömjobbet

praktik tandtekniker

Emmy Fredriksson är efter sin praktik säker på att hon hittat sitt drömjobb, som är tandtekniker. Den lokala tidningen, Lysekils-Posten, passade på att intervjua henne innan hon reste tillbaka till Malmö.

Emmy utbildar sig till tandtekniker och har under ett års tid praktiserat på olika laboratorier. Först i Malmö där hon utbildar sig på Tandvårdsskolan. Nu har hon precis slutfört tre månaders praktik hos Tandvårdsgruppen i Lysekil.

– Jag är helnöjd med yrkesvalet, säger Emmy till Lysekils-Posten. Jag blev nyfiken på utbildningen för att den kombinerar praktiskt arbete med att få fram konkreta resultat. Praktikperioden på Tandvårdsgruppen har varit mycket intressant och lärorik. Jag har fått följa alla arbetsmomenten från början till slut. Hela personalen är tillmötesgående och hjälpsamma och delar gärna med sig av sina erfarenheter.

Emmy-1-660x469_LP
Emmy har hittat sitt drömjobb. Foto Gabriel Berndtsson, Lysekilsposten.

Hon fortsätter:
– Några av fördelarna med Tandvårdsgruppen är att de är framåt och använder sig av de nya digitala teknikerna och att jag även har fått vara med på kliniken och sett de färdiga arbetena på plats. Vanligtvis ligger klinik och laboratorium för sig själva så det är sällan man får chansen att se slutresultatet och att få höra av både tandläkare och patient vad de tycker om mitt arbete, säger Emmy Fredriksson.

Färdig tandtekniker

Under första halvåret av 2015 ska Emmy slutföra sitt examensarbete om 3D utskrifter inom dentalbranschen och sedan är hon färdig tandtekniker. Tandläkare Gert Oxby, chef för Tandvårdsgruppen, har mycket positivt att säga om den blivande tandteknikern.

– Det är intresserade och passionerade medarbetare vi behöver för att fylla luckorna efter de stora pensions-avgångarna som är i antågande. Vi känner ett stort ansvar att föra kunskap vidare. Att vi kan ta emot praktikanter från högskolorna och arbeta sida vid sida med dem är ett privilegium.

Praktik för tandtekniker tvg dentalteknik
Emmy Fredriksson under praktiken hos TVG-Dentalteknik. Foto Gabriel Berndtsson, Lysekilsposten.

Läsa mera:
No Comments

Lämna ett svar

Genom att surfa på denna hemsida samtycker du till vår integritetspolicy (GDPR).
OK