Tel: 0523-121 00

TVG-dentallabb i samarbete med Elos

Elos har inlett ett nytt samarbete med TVG-Dentallab. Johan Oxby, tandtekniker och laboratoriechef på TVG-Dentallab kommer att medverka på den roadshow som Elos och Denthouse arrangerar på olika platser i Sverige. Han presenterar sitt innovativa arbetssätt för suprakonstruktioner, både gällande renoveringar och nya konstruktioner. Han berättar också om det digitala arbetsflöde labbet använder.

Elos Accurate® Digital Solutions erbjuder ett digitalt arbetsflöde och kan användas till alla de större implantatplattformarna. På roadshow-träffarna visas fördelarna med att arbeta i ett förenklat digitalt arbetsflöde upp. De öppna mjukvarorna – 3shape, Exocad och Dental Wings – arbetsflöde gås igenom. Första träffen var i Malmö den 25 oktober i år. Nästa blir i Stockholm, under våren 2019. Håll utkik efter inbjudan från Denthouse.

TVG-Dentalteknik använder den digitala tekniken fullt ut, och Johan Oxby anlitas regelbundet som föreläsare. Till exempel på SFOP-dagarna 2017 där han  föreläste om den digitala vardagen. På roadshow-träffarna kommer Johan att berätta om sitt digitala arbetsflöde och det innovativa koncept han utvecklat med suprakonstruktioner.

TVG Dentalteknik Johan Oxby

Johan Oxby i arbete med tandframställning via digitala filer

 

Johan Oxby arbetar nära patient, då Tandvårdsgruppen finns i samma byggnad i Lysekil, där hans bror är klinikchef. Tillsammans har de finslipat arbetsflödet för suprakonstruktioner.  Patienten scannas med en intraoral scanner, arbete sker sedan i dator. Därifrån skickas filen till en digital fräs som tar fram konstruktionen. Därefter granskas, putsas och koloreras den för hand. Efter ugnssessionen är det dags för utprovning hos patienten. Med samma teknik kan Johan Oxby renovera en Cresco acrylbro under en och samma dag. Patienten scannas på morgonen, bron renoveras och kan sättas in i munnen i slutet av arbetsdagen, så att patienten har kompletta tuggytor igen. Därefter tillverkas den nya bron, då i fullzirkonium.

TVG-Dentalteknik erbjuder hela teknikerpanoramat från analogt till digitalt. Från hela frästa fullanatomiska implantatkonstruktioner i Zirkonium till lasersintrade i kobolt/krom.

 

Kommentera

Öppettider

Månd, onsd-fred. 08.00-14.00
Tisdagar 13.00-19.00
Välkomna!

Labbet är Trioscertifierat

Vårt dentallabb är trioscertifierad

Dela gärna sidan!

Hitta hit & adress

Tandvårdsgruppen
Valbogatan 52
453 34 LYSEKIL, Sweden

Gratis parkering finns inne på gården.

Google Map


Jag vill registrera mig!

Vill du bli patient hos Tandvårdsgruppen? Då går det fint att registrera sig här på hemsidan. Hjärtligt välkommen till oss!

Aktuellt