24 oktober, 2014 in Företagsnytt, Om labbet

Emmy praktiserar på labbet

Tandläkare lysekil team oxby tandvårdsgruppen
Tandläkare Fredrik Oxby pratar igenom en röntgenbild tillsammans med patienten.

Vårt dentallabb har förstärkts med en duktig praktikant. Hon heter Emmy Fredriksson och ska vara hos oss ända fram till nyår. Emmy studerar till tandtekniker på odontologen i Malmö och under femte terminen ingår praktik i utbildningen. Då Emmy ursprungligen kommer från Brastad låg det nära till hands att välja ett modernt dentallabb i hemmatrakterna för praktiken.Emmy Fredriksson

Under praktiktiden arbetar Emmy med alla labbets sysslor, under handledning av Johan Oxby. Hon arbetar till exempel med att tillverka kronor, broar och implantat. Då börjar det ofta med att labbet tar emot en datafil där patientens tänder filmats med en scanner. Efter kontroll att alla tänder kommit med ordentligt i scanningen bearbetas filen i datorn och sänds sedan till fräsen, som framställer tandkonstruktionen under natten. Sedan vidtar putsning, färgarbete och andra bearbetningar innan konstruktionen är klar.

Emmy har fördelen att kunna följa konstruktionen från “ritbord” till patient, eftersom detta labb delar lokaler med kliniken. Att träffa patienten är ett bra sätt att få feedback på hur den nya tanden/tänderna upplevs, och hur de fungerar i munnen. För några dagar sedan deltog Emmy därför vid en operation tandläkare Gert Oxby utförde.

Tandteknikerutbildningen är tre år lång så efter praktiken har Emmy en termin kvar att studera. Vem vet, kanske får vi se henne hos oss även i sommar?

 
No Comments

Lämna ett svar

Genom att surfa på denna hemsida samtycker du till vår integritetspolicy (GDPR).
OK