Tel: 0523-121 00

Unga vuxna har gratis tandvård

Alla 22-24-åringar skrivna i Västra Götaland har gratis tandvård. Västra Götalandsregionen är enda region i Sverige som erbjuder detta, under parollen Unga vuxna. Beslutet gäller till och med 2018.

Ung vuxen - Cool och glad tonårstjejKampanjen lanserades under 2014 och syftar till att förlänga den goda tandvård som barn och ungdomar har tillgång till och med 21 års ålder. Bra och regelbunden tandvård i unga år lägger grunden för god tandhälsa hela livet. Genom förlängningen under 2015- 2018 har unga vuxna gratis tandvård och kontroller till och med 31 december det år de fyller 24 år. Det gäller även tandreglering som tandställning så prisskillnaden kan vara stor för den enskilde.

Fortsätt där du är eller välj
ny klinik

Som ung vuxen kan du fritt välja tandvårdsklinik i hela Västra Götaland, antingen någon inom Folktandvården eller hos en privat vårdgivare som har avtal med Västra Götalandsregionen. Det kallas för att lista sig. Tandvårdsgruppen Lysekil är en av de kliniker du kan välja. När du listat dig får du så småningom kallelse till årskontroll. Behöver du tandvård tidigare är det bara att boka tid. Vill du vara kvar hos den tandläkare du har innan du fyllt 22 går det bra, kontrollera bara att de har avtal för Unga vuxna.

När du gör ditt val så tänk på att resurser och tid för kompetensinhämtning kan variera stort mellan olika kliniker. Välj en tandläkare som passar din egen ambitionsnivå för dina tänder.

Byt när du vill

Du kan byta klinik när du vill under de här åren. Du gör det genom att lista dig hos din nya tandläkare, som då beställer flytt för dina journaler. Du kan använda webbformuläret till höger för att lista dig hos Tandvårdsgruppen, eller regionens blankett. Har du skyddad identitet använder du regionens särskilda blankett och postar den till din nya tandläkare. Läsa mera: Här hittar du regionens informationssida om Unga vuxna (öppnas i nytt fönster).

I högerspalten kan du registrera dig!

Öppettider

Månd, onsd-fred. 08.00-14.00
Tisdagar 13.00-19.00
Välkomna!

Labbet är Trioscertifierat

Vårt dentallabb är trioscertifierad

Dela gärna sidan!

Hitta hit & adress

Tandvårdsgruppen
Valbogatan 52
453 34 LYSEKIL, Sweden

Gratis parkering finns inne på gården.

Google Map


Jag vill registrera mig!

Vill du bli patient hos Tandvårdsgruppen? Då går det fint att registrera sig här på hemsidan. Hjärtligt välkommen till oss!

Aktuellt