Alla 24-åringar skrivna i Västra Götaland har gratis tandvård. Västra Götalandsregionen är enda region i Sverige som erbjuder detta, under parollen Unga vuxna. Beslutet gäller till och med 2020.

Ung vuxen - Cool och glad tonårstjejKampanjen lanserades under 2014 och syftar till att förlänga den goda tandvård som barn och ungdomar har tillgång till. Bra och regelbunden tandvård i unga år lägger grunden för god tandhälsa hela livet. Genom förlängningen under 2015- 2020 har unga vuxna gratis tandvård och kontroller till och med 31 december det år de fyller 24 år. Det gäller även tandreglering som tandställning så prisskillnaden kan vara stor för den enskilde.

Fortsätt där du är eller välj
ny klinik

Som ung vuxen kan du fritt välja tandvårdsklinik i hela Västra Götaland, antingen någon inom Folktandvården eller hos en privat vårdgivare som har avtal med Västra Götalandsregionen. Det kallas för att lista sig. Tandvårdsgruppen Lysekil är en av de kliniker du kan välja. När du listat dig får du så småningom kallelse till årskontroll. Behöver du tandvård tidigare är det bara att boka tid.

När du gör ditt val så tänk på att resurser och tid för kompetensinhämtning kan variera stort mellan olika kliniker. Välj en tandläkare som passar din egen ambitionsnivå för dina tänder.

Byt när du vill

Du kan byta klinik när du vill under de här åren. Du gör det genom att lista dig hos din nya tandläkare, som då beställer flytt för dina journaler. Du kan använda webbformuläret till höger för att lista dig hos Tandvårdsgruppen, eller regionens blankett. Har du skyddad identitet använder du regionens särskilda blankett och postar den till din nya tandläkare. Läsa mera: Här hittar du regionens informationssida om Unga vuxna (öppnas i nytt fönster).

I högerspalten kan du registrera dig!

Registrera dig här

  Formuläret innehåller samma saker som regionens blankett. Därför behöver personnummer anges.

  Namn *

  Adress *

  Postnr *

  Ort *

  E-post *

  Telefon *

  Personnummer * (ex. 19941230-1234)

  * Jag väljer Tandvårdsgruppen Lysekil som min klinik. Jag godkänner att journal med röntgenbilder med mera samt uppgifter om planerade undersökningar skickas till kliniken.

  Eventuell kommentar/fråga:

  Genom att skicka iväg formuläret skriver jag under och startar min överflyttning till Tandvårdsgruppen.

  Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

  (går det inte att klicka på knappen har du glömt att kryssa för rutan "Jag väljer Tandvårdsgruppen".)

  * = Obligatoriskt fält