Tel: 0523-121 00

Arbetsmaterial

Material och konstruktionsval:
Laboratoriet arbetar mest med Cad-Camframställda konstruktioner, såsom fullanatomisk krona och bro i både e-max CAD, zirkonium och temporär plast (PMMA). Implantatkonstruktioner görs både i fräst zirkonium och i lasersintrat CoCr.

Zenostar T – Zirkonium

Zenostar T förenar styrka och optiskt högt estetiskt ställda krav vid fullanatomiska
kronor och broar. Konstruktionsmässigt sträcker sig materialet från 1 till 14 led.
Zenostar T kan användas till både målade fullzirkoniumkronor och underkonstruktion
med porslinspåbränning. Även implantatkonstruktioner kan skapas i Zenostar T
med cementerade titanbaser.

Zenostar MT – Zirkonium

Zenostar MT bjuder på en perfekt lösning för fullanatomiska kronor
och broar upp till 3 led. Till sin fördel har materialet en vacker transparens och translucens. Zenostar MT är i samma klass som e-max CAD till utseendet. Även implantat-konstruktioner kan skapas i Zenostar MT med cementerade titanbaser, singelled.

IPS e-max CAD – Litiumdisilikat glaskeram

IPS e-max CAD är ett Litiumdisilikat glaskeram med hög styrka och böjhållfasthet. Detta materialval av fullanatomiska konstruktioner kan göras enligt tillverkarens restriktioner från 1 till 3 led, upp till andra premolaren. Tunna skalfasader (0,4 mm), fasader och inlay/onlays. Samtliga Vitafärger finns representerade.

Telio CAD – PMMA, akryl

I Telio CAD fräser vi såväl temporära kronor och broar som implantatbroar. Telio CAD lämpar sig även för framställning av förlagor vid såväl, implantatbroar och större tandstödda broar.

Lasersintrat – CoCr Openmill

CoCr lämpar sig för pelare och i visa fall implantatkonstruktioner. Vid lasersintring använder vi Openmill i Malmö eller Dentware i Kristianstad, som underleverantörer.

WIELAND SELECT Hybrid – Fräsmaskiner

Vi använder den 5-axlade, Wieland Zenotec select Hybrid, som med stor precision tillhandahåller konstruktionerna. Maskinen är också licensierad att fräsa IPS emax.
På skruvförankrade implantatkonstruktioner skapar vi vinklade kanaler/genomgångar när förutsättningarna för detta finns.

Garanti

Vi följer Försäkringskassans regelverk avseende garantiåtaganden gentemot patient. 2 år på fast protetik och 1 år på avtagbar.

digitalt framställda tänder zirkonium
TVG Dentalteknik logga

Öppettider

Månd, onsd-fred. 08.00-14.00
Tisdagar 13.00-19.00
Välkomna!

Labbet är Trioscertifierat

Vårt dentallabb är trioscertifierad

Dela gärna sidan!

Hitta hit & adress

Tandvårdsgruppen
Valbogatan 52
453 34 LYSEKIL, Sweden

Gratis parkering finns inne på gården.

Google Map


Jag vill registrera mig!

Vill du bli patient hos Tandvårdsgruppen? Då går det fint att registrera sig här på hemsidan. Hjärtligt välkommen till oss!

Aktuellt