Tandvårdsgruppen Team Oxby

Tandvårdsgruppen TEAM OXBY. Bakre raden från vänster: Tandhygienist Annsofi Brattbäck Atzori, tandsköterska Kajsa Fjällmyr, tandläkare Fredrik Oxby, lokalvårdare Emma Karlsson, tandsköterska Vickie Claesson, tandläkare Gert Oxby. Främre raden: Tandtekniker Johan Oxby, tandläkare Jim Skoglund, receptionist Eva Oxby, samt tandläkare-/tandteknikerassistent Jill Oxby. Ej med på bild: Kerstin Moser och Helena Andreasson.

Tandvårdgruppen är ett familjeföretag som erbjuder både tandhygien, ordinarie tandvård och kirurgiska behandlingar. Vi är elva stycken som arbetar här och vi behandlar tre-fem patienter samtidigt. Totalt utför vi cirka 6 000 patientbehandlingar/år.

Labbet och kirurgi

Tandvårdsgruppen har också ett eget tandtekniskt laboratorium inom kliniken. Där skapas patienternas kronor, broar och tandimplantat. Vi använder den nya datortekniken istället för avtryck av tänderna. På så sätt kan vi exakt kopiera originaltänderna, både med form och färgnyans. Tandvårdsgruppen utbildar också andra tandläkare inom kirurgi – ofta angående implantat. Totalt har Gert och Fredrik Oxby utbildat 500-600 tandläkare och tandsköterskor. Tidigare hölls utbildningarna på kliniken i Lysekil, numera hålls de på Ryhovs sjukhus i Jönköping.

Arbetsplatsen

Vi arbetar i ljusa och centrala lokaler i Lysekil. I september 2014 flyttade vi till eget hus och passade samtidigt på att uppgradera till det senaste i tandvårdsutrustning. Utöver toppmoderna lokaler fick vi balkong, uteplats och egen gårdsparkering. Vi trivs bra tillsammans vilket vi tror att våra patienter också upplever när de besöker oss. Våra ledord är omtanke om patienten och kunskap. Vi följer med i utvecklingen och tar till oss ny teknik. Den utvecklar vårt yrke och resultatet för våra patienter. Vi arbetar med CAD/CAM-utrustning och digital röntgen. Vi utför också forskning och deltar i produktutveckling inom branschen. Vi delar kunskap med varandra internt.

Familjeföretag

Tandvårdsgruppen startade sin verksamhet 1983, då Gert Oxby grundade företaget. Eva Oxby kom in i företaget 1989 medan sönerna Fredrik och Johan tagit steget in i verksamheten senare, efter arbetsår på andra tandvårdskliniker och laboratorier. Det är Johan som kom med idén om ett in-house laboratorium och driver det. Sedan dröjde det inte länge förrän Johans fru Jill också började arbeta hos Tandvårdsgruppen. Idag levererar labbet även till andra kliniker, både i Sverige och Norge.

[udesign_recent_posts title=”Nyast publicerat” num_posts=”2″ post_offset=”0″ num_words_limit=”13″ show_date_author=”0″ show_more_link=”0″ show_thumbs=”1″ thumb_frame_shadow=”1″ post_thumb_width=”100″ post_thumb_height=”80″]

Våra behandlingar

Vi erbjuder hela spektrat från årskontroll och lagningar till implantat och kirurgisk behandling, allt under samma tak.
Läs mer om behandlingar här.

Arbeta hos TVG

Är du intresserad av att arbeta hos oss och är utbildad tandtekniker eller tandsköterska välkomnar vi din ansökan på gert.oxby @tvg.nu.